Over ContactDays

Het ontstaan van ContactDays
Het concept achter ContactDays is bedacht door Octave Regout, die oorspronkelijk uit de marketingwereld komt.

Toen een familielid van Octave ernstig ziek werd, volgde er een periode van grote onzekerheid. Het familielid wilde haar omgeving graag op de hoogte houden van haar gezondheid, maar ze wilde niet telkens hetzelfde verhaal opnieuw hoeven vertellen. Ze zocht naar een manier die haar minder energie zou kosten. Ze besloot haar dierbaren elke week een e-mail te sturen met daarin een update. Voor beide partijen was dit erg prettig, omdat zij zo toch het contact konden onderhouden. Omdat vrienden graag iets voor haar en haar man wilden doen, werd er een takenschema opgesteld. Hierin werden allerlei taken ingevuld, zoals boodschappen doen, helpen in het huis en eten koken. Ook vervoer werd met dit schema geregeld.

Octave zag dat het onderhouden van sociale contacten tijdens ziekte heel belangrijk is voor zieken en hun omgeving. Hierdoor kwam hij op het idee om een website te beginnen die de drempel verlaagt om contact te onderhouden. Zo ontstond ContactDays, een website die het leven van zieken en hun dierbaren een stukje gemakkelijker maakt.

ContactDays is opgericht om mensen die (chronisch) ziek zijn, te helpen in contact te komen en te blijven met hun familie. Het is helaas niet gelukt om de website financieel onafhankelijk te maken. Daarom is er besloten om ContactDays te stoppen.